Hoe maken wij doosjes op maat?

Soms is de keuze uit de standaard doosjes niet voldoende. Ook dan kunnen wij helpen.

Bij het maken van een custom-made verpakking, starten wij altijd met een gesprek zodat alle wensen in kaart worden gebracht.

Ontwikkeling

schets een doosje op maat
Eerste schetsen voor een doosje op maat

Vervolgens maken de mensen in onze studio schetsen waarin alle besproken wensen worden verwerkt:

  • waar dient de verpakking voor
  • hoe sterk moet die zijn
  • welke uitstraling heeft de verpakking nodig
  • gewenste vorm en formaat
  • materiaalkeuze
  • wijze van afwerken
  • enz.

Uitwerking

Snij en vouw tekening voor een doosje op maat
Snij en vouw tekening voor een doosje op maat

Na goedkeuring van de eerste voorstellen wordt er een snijplot tekening (template) vervaardigd die de productie van één exemplaar mogelijk maakt. Dit is een belangrijk proces omdat de karton dikte, afwerking en de vorm op de juiste wijze moet worden verwerkt in het ontwerp. Hiermee kan een proefexemplaar worden gemaakt.

Sample

Proefmodel wordt gemaakt van juiste materiaal, ook de bedrukking wordt hier veelal in meegnomen zodat er een 100% voorspelbaar eindresultaat zichtbaar wordt nog voor de echte productie is gestart. Zeker met complexe uitvoeringen geef dit zekerheid voor de klant.

Productie

Leukedoosjes_884004011_Pollux-61_zilver
Eindresultaat uitgevoerd in glans zilver karton

Als de vervaardigde sample aan de wensen voldoet kan de productie worden gestart. Afhankelijk van de oplage wordt gekozen uit het vervaardigen van een stansmes of voor productie op onze PK snijtafel. Soms is er na de vervaardiging nog een nabewerking nodig zoals foliedruk, lamineren, plakken of vouwen.

Levering

Doordat wij de ontwikkeling en productie in eigen hand hebben zijn we flexibel en worden snelle doorlooptijden gerealiseerd. Daag ons uit en maak een afspraak voor jou bijzondere verpakking.